ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ DEMATI ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ...

Καινούριο ανέκδοτο, video, φωτογραφία;
Στείλτο μας στο DIMI_VASO@YAHOO.GR και θα το δεις on-line


Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Θρήνος στην κηδεία του αετού της Γέργερης


Έκλαψαν και οι πέτρες για τον Σήφη, τον αετό της Γέργερης! Στην τελευταία του κατοικία , στη Γέργερη Ηρακλείου, οδηγήθηκε πριν από λίγο ο ηρωικός πιλότος Σήφης Αναστασάκης που έχασε την μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής. Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτισαν τον 36χρονο σμηναγό, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς του, η γυναίκα του που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, αλλά και πολλοί φίλοι και συνάδελφοί του που ήταν εκεί…


Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Μπεγλίτης ενώ στεφάνια έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοπκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Ο Αναστασάκης ήταν για δύο μέρες διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, μετά από πρόσκρουση του αεροσκάφους του κατά τη διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης. Ο ηρωικός πιλότος είχε συντριπτικά κατάγματα στην λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν όπως αποδείχτηκε η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.


ΠΗΓΗ:
http://www.cretalive.gr/

Έχασε τη μάχη και το δεύτερο ιπτάμενο παληκάρι

- Διπλό το πένθος από το δυστύχημα της σύγκρουσης των δύο F16 νότια της Κρήτης


- Ο 36χρονος Αναστασάκης πάλεψε γενναία για τη ζωή. Συνήλθε από τρεις ανακοπές αλλά δεν τα κατάφερε

- Αφήνει πίσω του ένα κοριτσάκι τριών χρόνων και μία έγκυο γυναίκα

Ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης πάλεψε για τη ζωή του με γενναιότητα - όπως είπαν οι γιατροί του - από την Πέμπτη, όταν νέα τραγωδία "χτύπησε" τις ένοπλες δυνάμεις με τη σύγκρουση δύο F16 κατά τη διάρκεια άσκησης.

Έφυγε από τη ζωή στη 01.15 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 36χρονος έφερε έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο. Ο σμηναγός καταγόταν από τη Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.

Ξεψύχησε λίγες μόνο ώρες αφότου η γη δέχτηκε το άλλο ιπτάμενο παληκάρι, τον 33χρονο Αναστάσιο Μπαλατσούκα, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία κατά το δυστύχημα. Η κηδεία του νεαρού έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Άρτα. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν συντετριμμένοι εκατοντάδες φίλοι, συνάδελφοί του και συγγενείς.

Στην κηδεία την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ενώ στεφάνια κατατέθηκαν εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Άμυνας Ε. Βενιζέλου.

Η νέα τραγωδία που χτυπά τις Ένοπλες Δυνάμεις ήλθε σε μικρό χρονικό διάστημα από την απώλεια δύο ακόμη νέων ιπτάμενων στα Μέγαρα, όταν ελικόπτερο Apache συνετρίβη με αποτέλεσμα οι δύο πιλότοι να βρουν το θάνατο.

Επίσης, στις 19 Αυγούστου κατά τη διάρκεια άσκησης της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών στο Σκαραμαγκά έχασε τη ζωή του σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.Στις 11 Αυγούστου, έγινε “προβληματική” προσγείωση ελικόπτέρου Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 16 Αυγούστου, αναγκαστική προσγείωση χρειάστηκε να πραγματοποιήσει ελικόπτερο Χιούι. Στα δύο περιστατικά δεν υπήρξαν ευτυχώς τραυματίες.

ΠΗΓΗ
http://www.newsit.gr/