ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ DEMATI ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ...

Καινούριο ανέκδοτο, video, φωτογραφία;
Στείλτο μας στο DIMI_VASO@YAHOO.GR και θα το δεις on-line


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Επιστολή συναδέλφου-φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Σμηναγό Ιωσήφ Αναστασάκη

Η μοιραία σύγκρουση της 26 Αυγούστου μεταξύ των δύο F-16 της 340 Μοίρας άφησε πίσω της δύο νέους ανθρώπους και ικανότατους πιλότους της ΠΑ νεκρούς τους Σμηναγούς Αναστάσιο Μπαλατσούκα και Ιωσήφ Αναστασάκη ο οποίος έχασε τη μάχη με το θάνατο τα ξημερώματα της Κυριακής. Η απώλεια για την ΠΑ όσο και για τις οικογένειες των δύο θυμάτων είναι τόσο τραγική όσο και εύλογη. Το ίδιο όμως είναι και για τους συναδέλφους τους στην Αεροπορία. Στα γραφεία του defencenet.gr έφθασε μια επιστολή από ένα από τους ιπταμένους συμπολεμιστές του Σμηναγού Αναστασάκη και την οποία δημοσιεύουμε ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπο ενός σύγχρονου ήρωα της Ελλάδας. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:


"Τον Σήφη τον γνώρισα με το που μπήκα στη Σχολή Ικάρων τον Αύγουστο του 1993. Στους Θαλάμους της 5ης Μοίρας Ικάρων. Μέναμε δίπλα σε συγκοινωνούντες θαλάμους και μοιραζόμασταν μαζί τις αγκαρίες και τα καψόνια της βασικής εκπαίδευσης. Από την προφορά του δεν μπορούσε (όχι πως ήθελε) να κρύψει την καταγωγή του· απ’ τη Γέργερη του Νομού Ηρακλείου της Κρήτης. Παιδί οικογένειας βιοπαλαιστών φαινόταν ότι είχε μεγαλώσει με αρχές πανανθρώπινες και περίσσια αγάπη. Όσο καιρό τον γνώριζα, δεν θυμάμαι στιγμή να υψώνει τον τόνο της φωνής του σε άνθρωπο, παρόλες τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της στρατιωτικής εκπαίδευσης του πρώτου έτους.

Στη συνέχεια οι δρόμοι μας πήραν διαφορετική κατεύθυνση με τον Ιωσήφ (χωρίς τις πλάτες κανενός) να καταφέρνει να παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία στα μαθήματα, τις πτήσεις και στα αγωνίσματα. Το ίδιο άλλωστε συνέβαινε και στη βαθμολογία προσόντων αφού ήταν παράδειγμα στο ήθος, τη συμπεριφορά του και τις ηγετικές ικανότητές του. Όλα αυτά συνέτειναν στο να αναδειχθεί πανάξια Αρχηγός Έτους και στο τέταρτο έτος φοίτησης Αρχηγός Σχολής.

Με την αποφοίτησή μας και το πέρας του προκεχωρημένου σταδίου πτήσεων στην Καλαμάτα οι δρόμοι χώρισαν εντελώς. Πότε πότε κανένα τηλέφωνο μέχρι τη χρονιά που ο Αρχηγός αποφάσισε να νυμφευτεί το Ελενάκι απ’ την Κρήτη. Στο κάλεσμα του Αρχηγού και χωρίς να έχω ξαναπάει στην Κρήτη (πόσο μάλλον στη Γέργερη) αποφάσισα να πάω και γω να παντρέψω τον Αρχηγό. Έφτασα στην Κρήτη βράδυ, παραμονή του γάμου, στο μεγάλο ξεφάντωμα. Τη μέρα του γάμου στην εκκλησία, η γιαγιά του Σήφη σέρνει πρώτη το χορό μετά το μυστήριο του γάμου και χαρίζει σ’ όλους όσους είχαμε έρθει από μακριά, ένα εργόχειρο (κέντημα) που είχε κεντήσει η ίδια για το γάμο του εγγονού της.

Τα χρόνια πέρασαν και στη ζωή του Σήφη και της Ελένης ήρθε η μικρή Μαρία. "Το τέκνο" όπως έλεγε με θαυμασμό. Μιλούσε πάντα με σεβασμό και αγάπη για τη σύζυγο, την κόρη και τους γονείς του.

Τέτοιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ ήταν ο Ιωσήφ ο Αναστασάκης. Ενας άνθρωπος που είχε μια καλή κουβέντα για όλους. Το παιδί του μέτρου αλλά και της παρέας. Ένας «Άξιος» ανάμεσά μας. Πρώτος στους πρώτους. Ένα παιδί που τον πήρε κοντά της η Παναγία (την ημέρα της γιορτής της σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο).

Στις δύσκολες ώρες που θα έρθουν για τους δικούς του ανθρώπους, όλοι εμείς οι συμμαθητές του θα τον θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις. Να είναι σίγουροι ότι θα είναι καλά εκεί που βρίσκεται ανάμεσα στους τόσους άλλους συναδέλφους που έδωσαν ο,τι πολυτιμότερο είχαν στην πατρίδα τους και ευχόμαστε καλή αντάμωση στον άλλο κόσμο".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο φοβητσιάρης!!!!

Μια μέρα τα παιδιά στο σχολείο μιλούσαν για τους πατεράδες τους.


- Ο πατέρας μου, λέει ο Γιωργάκης όταν ήταν στον στρατό σκότωσε 5 εχθρούς με γυμνά χέρια.

- Ο πατέρας μου, λέει η Ελενίτσα, μία φορά μπήκε σε ένα κτηρίο που καιγόταν για να σώσει ένα παιδάκι!

Μόνο ο Νικολάκης φαινόταν να ντρέπεται.

- Νικολάκη, γιατί δεν λές και εσύ για τον πατέρα σου; τον ρωτά η δασκάλα.

- Γιατί εμένα ο πατέρας μου είναι φοβιτσιάρης!

- Γιατί το λες αυτό παιδί μου;

- Να, φοβάται τόσο πολύ, που όσες φορές λείπει το βράδυ η μάνα μου από το σπίτι, ο πατέρας μου πηγαίνει και κοιμάται δίπλα, στην γειτόνισσα!

Αιωνιες αποριες

1. Αφού το κολύμπι αδυνατίζει, τί λάθος κάνουν οι φάλαινες ;


2. Αν η Logo στιγμής κολλάει παντού, γιατί δεν κολλάει μέσα στο σωληνάριο ;

3. Γιατί όταν παίρνουμε λάθος τηλέφωνο η γραμμή δεν είναι ποτέ κατειλημένη ;

4. Γιατί πριν επισκεφτούμε ένα μέντιουμ πρέπει να κλείσουμε ραντεβού;

5. Αν σήμερα έχει 0 βαθμούς Κελσίου και αύριο κάνει δύο φορές περισσότερο κρύο, πόσο κρύο θα κάνει αύριο ;

6. Γιατί η λέξη "μονοσύλλαβη" είναι πεντασύλλαβη ;

7. Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν αμέσως κάποιον που τους λέει ότι ο ουρανός έχει 400 δις αστέρια, ενώ όταν τους πει ότι το παγκάκι είναι φρεσκοβαμμένο πάνε και το ελέγχουν με το δάχτυλο ;

8. Γιατί η λεμονάδα αποτελείται από συντηρητικά, όταν το απορρυπαντικό για τα πιάτα περιέχει πραγματικό χυμό λεμονιού ;

9. Με τί ταχύτητα απλώνεται το σκοτάδι ;

10. Υπάρχει άλλη λέξη για το "συνώνυμο" ;

11. Αν ένας σχιζοφρενής απειλεί να αυτοκτονήσει, μπορεί να

κατηγορηθεί για ομηρία του εαυτού του ;

12. Γιατί δεν υπάχει γατοτροφή με γεύση ποντικιού ;

13. Πώς θα ήταν οι καρέκλες αν τα γόνατά μας λυγίζαν ανάποδα ;

14. Γιατί τρέχουν οι μύτες και τα πόδια μυρίζουν ;

15. Γιατί ένα βενζινάδικο που είναι 24 ώρες ανοιχτό έχει κλειδαριά στην πόρτα;

16. Γιατί η "συντόμευση" είναι τόσο μεγάλη λέξη ;

17. Γιατί κατά την θανάτωση των βαρυποινιτών στις ΗΠΑ με ένεση απολυμαίνουν τις βελόνες ;

18. Γιατί το ξυνόγαλα έχει ημερομηνία λήξης ;

19. Γιατί τα αεροπλάνα έχουν σωσίβια αντί για αλεξίπτωτα ;

20. Πώς έρχεται ένας χιονοκαθαριστής το πρωί στη δουλειά του ;

21. Αφού το μαύρο κουτί των αεροπλάνων δεν παθαίνει τίποτα κατά τη σύγκρουση, γιατί δεν φτιάχνουν ολόκληρο το αεροπλάνο από το ίδιο υλικό

Αποκλειστικό: Σάλος στο Πεντάγωνο - Παραιτήθηκε κι άλλος Ναύαρχος

- Είναι η τρίτη παραίτηση ναυάρχου σε 4 μήνες!


- Βαρύ το κλίμα στο υπ. Εθνικής 'Αμυνας

- Γιατί κατηγορούν οι ένστολοι τον Βενιζέλο

Καθόλου καλό δεν είναι πλέον το κλίμα στο Πεντάγωνο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και των Ανώτατων Αξιωματικών.

Και τρίτος Ναύαρχος υποβάλει την παραίτηση του μέσα σε διάστημα ελάχιστων μηνών.

Ο Αντώνης Παπαιωάνου επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης τελεί υπό παραίτηση.

Ο Ναύαρχος Παπαιωάνου ο οποίος είχε αντικαταστήσει πριν από μερικούς μήνες τον επίσης Ναύαρχο Στέλιο Φενέκο αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση του στον Ευ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι της παραίτησης και σε αυτή την περίπτωση έχουν να κάνουν με την απαξίωση των ενστόλων από την πολιτική ηγεσία. Αφορμή για την υποβολή της παραίτησης ήταν το γεγονός ότι το σχέδιο νόμου για τις προαγωγές και την ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων δόθηκε στον Ναύαρχο μόλις την περασμένη εβδομάδα χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα υποβολής παρατηρήσεων που μπορεί να οδηγούσαν σε κάποιες διορθώσεις.

Ο κ. Παπαιωάνου πριν τοποθετηθεί σε αυτή την θέση ήταν κυβερνήτης της Ελληνικής φρεγάτας που περιπολούσε στην Σομαλία.

Ο Στέλιος Φενέκος είχε παραιτηθεί στις 29/04 και μάλιστα με επιστολή του κατηγορούσε τον κ. Βενιζέλο για απαξιωτική στάση απέναντι στους αξιωματικούς.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 07/05 υπέβαλλε την παραίτησή του ο διευθυντής εξοπλισμών Κωνσταντίνος Γκιώνης.

ΠΗΓΗ:
http://www.newsit.gr/