ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ DEMATI ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ...

Καινούριο ανέκδοτο, video, φωτογραφία;
Στείλτο μας στο DIMI_VASO@YAHOO.GR και θα το δεις on-line


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κοκτέιλ τρόμου στα προϊόντα της κρητικής γης

"Βόμβες" για αλόγιστη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων και καρκινογενέσεις στην Κρήτη έπεσαν χθες στη διάρκεια της παγκρήτιας σύσκεψης που είχαν στο Ηράκλειο με τους εμπλεκόμενους φορείς των αγροτών και τις Αρχές του νησιού η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θόδωρος Σαρρής και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Μόσχος Κορασίδης...
όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λασιθίου Στάθης Κορνάρος "άστραψε και βρόντηξε" προχωρώντας σε καταγγελίες-"φωτιά". «Χιλιάδες τόνοι επιμολυσμένων με βαρέα μέταλλα λιπασμάτων έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια στα εδάφη της Κρήτης», κατήγγειλε ο συνδικαλιστής και μάλιστα - χωρίς να λάβει την παραμικρή διάψευση από τον περιφερειάρχη - αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως τόσο την Περιφέρεια Κρήτης όσο και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας απόλυτα με τον τρόπο αυτό και τη δική μας έρευνα, που είχε προκαλέσει πάταγο στην κοινή γνώμη του νησιού μας, μετά από εκπομπές της "ΚΡΗΤΗ ΤV" και δημοσιεύματα της "Ν. Κρήτης" προς τα μέσα του περασμένου Mαΐου!

«Υπάρχει πρόβλημα με τα φάρμακα. Υπάρχει πρόβλημα με τους σπόρους. Στην Κρήτη τα τελευταία έξι χρόνια έχουν πέσει χιλιάδες τόνοι λιπάσματα επιμολυσμένα με βαρέα μέταλλα, επικίνδυνες ουσίες για την ανθρώπινη υγεία, πρωτίστως των ανθρώπων που καλλιεργούν», ήταν επί λέξει η καταγγελία του συνδικαλιστή (που έχουμε και μαγνητοφωνημένη) στην αίθουσα όπου διεξήχθη χθες η παγκρήτια συνάντηση, ενώπιον και των εκπροσώπων των καλλιεργητών θερμοκηπιακών προϊόντων της Κρήτης, χωρίς να δεχτεί την οποιαδήποτε διάψευση. Ο κ. Κορνάρος - που διευκρίνισε ότι «πλέον έχουμε αποφασίσει να λέμε μόνο αλήθειες» - πρόσθεσε ότι «αν δεν προστατεύσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τους αγρότες από την αλόγιστη χρήση των χημικών ουσιών, τότε ποιος θα τους προστατεύσει;» και πρόσθεσε: «Και το λέω αυτό διότι δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον αγρότη του δημοτικού, ή που δεν έχει τελειώσει ούτε το δημοτικό σχολείο καλά-καλά, να μπορεί να διαβάσει τις ετικέτες των φυτοφαρμάκων, που είναι στα Αγγλικά για να καταλάβει με τι ψεκάζει»!
Στη συνέχεια, ο κ. Κορνάρος τόνισε ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η αισχροκέρδεια αυτή ορισμένων - θα έλεγα μικρής μερίδας - ιδιωτών γεωπόνων, που θέλουν να πλουτίσουν στην πλάτη του αγρότη»!

Στοιχεία για καρκινογενέσεις
Διαψεύδοντας το γενικό γραμματέα της ΟΑΣΝΗ και πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου Γιώργο Ντισπυράκη, που αρνείται ακόμα και ότι τα φυτοφάρμακα... προκαλούν καρκινογενέσεις (σύμφωνα με δικές του απόψεις), ο πρόεδρος της ΟΑΣ Ν. Λασιθίου Στάθης Κορνάρος προχώρησε παρακάτω, κάνοντας λόγο για στοιχεία που ο ίδιος έχει στη διάθεσή του... «Και μπορείτε να δείτε, αφού σας καταθέσουμε τα στοιχεία με τις καρκινογενέσεις στις περιοχές που χρησιμοποιούνται τα λιπάσματα αυτά και τα φυτοφάρμακα...». Ο συνδικαλιστής διευκρίνισε στο σημείο αυτό ότι «δε μας αρέσει να το λέμε, όσον αφορά τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα και τους σπόρους που χρησιμοποιούμε και που είναι πολλές φορές επιμολυσμένοι με ιώσεις, γιατί σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε τα προϊόντα μας. Τη ζωή των παιδιών μας δεν την σκεφτόμαστε; Ας τα κουκουλώσουμε. Ας τα κρύψουμε όλα κάτω από το χαλί και ας μη μιλάει άνθρωπος για τίποτα»...

«Είχαν...αρσενικό»
«Ίδρωσε το αφτί των εταιρειών», είπε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΟΑΣ Ν. Λασιθίου και καλλιεργητής θερμοκηπιακών προϊόντων στην Ιεράπετρα Στάθης Κορνάρος, «που φέρνουν τα λιπάσματα από το Ισραήλ, από το Μαρόκο, από την Αίγυπτο, με αρσενικό μέσα και τα βάζουμε στα χωράφια μας», χωρίς να κατονομάσει ωστόσο συγκεκριμένες εταιρείες. Ο συνδικαλιστής είπε ακόμη ότι, ενώ σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης συζητήθηκε το θέμα της ενιαίας διαχείρισης των απορριμμάτων, κανείς δεν ασχολείται με τη διαχείριση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων που καταλήγουν στις χωματερές, και για τις αναθυμιάσεις που προκαλούνται. «Για ποια πράσινη ανάπτυξη μιλάμε μετά;», διερωτήθηκε. «Δε γίνεται να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα το 2010 και ειδικά στην Κρήτη», κατάληξε ο κ. Κορνάρος.

Πηγή «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ»

Ένοπλες Δυνάμεις.......


Ένοπλες Δυνάμεις μετά  το ΔΝΤ.