ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ DEMATI ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ...

Καινούριο ανέκδοτο, video, φωτογραφία;
Στείλτο μας στο DIMI_VASO@YAHOO.GR και θα το δεις on-line


Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ;



Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2012 με μεγάλη πλειοψηφία (258 ψήφοι), σχεδόν ομόφωνα, για πρώτη φορά. Όλοι είχαν τις ενστάσεις τους βέβαια, για τον αν θα μας βγάλει από την κρίση, αλλά ψήφισαν για το καλό μας, ρίχνουν τους αντιπολιτευτικούς τους τόνους και θυσιάζονται για να σωθεί η Ελλάδα!!!!! Ένας προϋπολογισμός, που συντάχθηκε από άλλη κυβέρνηση, ψηφίστηκε από άλλη και θα εφαρμοσθεί από άλλη εάν και εφόσον γίνουν εκλογές το 2012!!!! Ένας προϋπολογισμός, που ψηφίστηκε, για να βάλει ταφόπλακα στη ζωή του μικρομεσαίου πολίτη και να δώσει ζωή στις τράπεζες και να σώσει την ευρωζώνη.


    Πως γίνεται, οι μεγάλες αντιθέσεις μεταξύ των κομμάτων να έχουν απαλειφθεί; Δε μπορώ να αντιληφθώ τίποτα, κάθε μέρα πιστεύω ότι βλέπω ένα τρελλοκομείο, στο οποίο οι ασθενείς είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν, χωρίς επιτήρηση ιατρών, νέα θεραπεία. Μπορεί ο καθένας να συμπεριφέρεται όπως θέλει, να αισθάνεται σωτήρας, αναντικατάστατος, θεός, υπεύθυνος, ανεύθυνος, να λέει ναι και να εννοεί όχι και αντίστροφα, να μην είναι συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση κλπ. Το άσχημο είναι ότι οι ασθενείς, χρησιμοποιούν εμάς για την ψυχοθεραπεία τους.
   Διαβάζουμε και τρελαινόμαστε, είπε ο πρώην αποπεμφθείς πρωθυπουργός, ένας άνθρωπος, ο οποίος έμαθε τους οικονομικούς όρους ως πρωθυπουργός, «Δεν ήξερα τι ήτανε τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου)», αλλά έχει το θράσος να λέει στη συζήτηση του προϋπολογισμού «Δεν άργησα να πάρω μέτρα. Ήθελα να πάρω μέτρα που δεν θα θίξουν τον μισθωτό και τον χαμηλοσυνταξιούχο!!!!! Σήμερα η κατάσταση στην ευρωζώνη αποτελεί αποτυχία των συντηρητικών δυνάμεων!!!!!!!». «Δεν παραιτήθηκα γιατί απέτυχα, αλλά για να εξασφαλίσω τη συνέχιση της πολιτικής που εφαρμόζαμε με συναίνεση και συνεργασία».
    Είναι να παίρνεις τα βουνά, ο άνθρωπος είναι στον κόσμο του, ο σοσιαλιστής (όπως ισχυρίζεται), που εξαφάνισε τον μισθωτό και τον χαμηλοσυνταξιούχο, συμπεριφέρεται σα να μην έχει καταλάβει τι συνέβη στην Ελλάδα, τι κακό έκανε στην Ελλάδα, συνεχίζει να προκαλεί, μιλάει ακόμα.  Αλλά στο τέλος, λέει μια αλήθεια, που τη βλέπουμε άλλωστε. Η κυβέρνηση συνεργασίας έγινε για να συνεχίσει την πολιτική που εφάρμοζε η κυβέρνηση του, το καταλάβαμε.
   «Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό γιατί δίνουμε προτεραιότητα στο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και για να ζητήσουμε αυτό που λείπει από το πρόγραμμα, την ανάκαμψη», είπε ο κ. Σαμαράς. "Δεν είμαστε ούτε συμπολίτευση, ούτε αντιπολίτευση». Τι είστε εσείς, τι ρόλο παίζετε στη Βουλή; Πως θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, εφαρμόζοντας αυτά, που δεν είχατε ψηφίσει στο μεσοπρόθεσμο; Τώρα τι άλλαξε; Πως θα έλθει η ανάκαμψη; Είναι σωστό να λέτε ότι αυτά έχουν ψηφιστεί, και δεν μπορούμε να γίνει τίποτα;
    «Το παιχνίδι του πολιτικού μέλλοντος, παίζεται στην αλήθεια και την ειλικρίνεια, τώρα είναι η ώρα της αλήθειας, καλώ όλα τα κόμματα να στηρίξουν την κυβέρνηση», τόνισε ο Ε. Βενιζέλος λέγοντας παράλληλα πως «αυτό που χρειάζεται είναι η διάσωση της χώρας, ανάκτηση του χαμένου εδάφους και μετά εκτίναξη». Για ποια ειλικρίνεια μιλάτε κύριε;  Όταν μας λέτε ότι το 2012 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα  και ήδη στο 10μηνο του 2011, υπάρχει υστέρηση εσόδων 4%, υπέρβαση δαπανών κατά 5,8% και το συνολικό έλλειμμα, αυξάνεται κατά 11,1% σε σχέση με το 2010; Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε, δεν ξέρω και εγώ πόσους  φόρους και χρήματα δεν υπάρχουν;  Δεν ντρέπεστε; πείτε για μια φορά στη ζωή σας την αλήθεια, που πάνε τα χρήματα μας, γιατί δεν φορολογείτε αυτούς που χρωστάνε τα πολλά;
 Ο διορισμένος πρωθυπουργός, (αλήθεια τι έχει προσφέρει μέχρι τώρα;), είπε ότι, κατανοεί!!! τον προβληματισμό του μέσου πολίτη, που βλέπει τα εισοδήματα του να μειώνονται και την ανεργία να αυξάνεται, αν και όπως είπε «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν». «Η εθνική προσπάθεια θα είναι πολυετής, θα χρειαστεί μόχθος και επιμονή» συνέχισε, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία ότι η δεκαετία που διανύουμε μπορεί να αποβεί «μια κερδισμένη δεκαετία».

    Εσείς κύριε πρωθυπουργέ, κατανοείτε τον μέσο πολίτη; και αν ναι, τι κάνετε γι’αυτό; Αφού οι ίδιοι παραδέχεστε ότι αυτός ο προϋπολογισμός δεν οδηγεί πουθενά, γιατί δεν αλλάζετε πολιτική, για ποιο λόγο αναλάβατε πρωθυπουργός; Τι προτείνετε τελικά εκτός του ότι πρέπει, να παραμείνουμε στο ευρώ; Από πού αντλείτε την αισιοδοξία σας; Από τα χαρούμενα πρόσωπα των μέσων πολιτών; Κυκλοφορείτε στους δρόμους; Αλήθεια το τάγμα των υπουργών σας πόσο χρεώνει τον Ελληνικό λαό; Όταν μόνο το Γραφείο Πάγκαλου κοστίζει 800.000 ευρώ; Κουνηθείτε επιτέλους κάντε κάτι.  

   «Θα συναντήσετε δυσκολίες, γι' αυτό σας βάλαμε εκεί, για τα δύσκολα» (γλυψιμο;), είπε ο κ. Καρατζαφέρης και ζήτησε από τον πρωθυπουργό, «να φέρει το αεροσκάφος στην ευθεία» για να δημιουργηθεί ελπίδα. Ενώ μετά φρόντισε για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσει τον μέσο πολίτη λέγοντας, «Έξω από την Ευρώπη είναι μία κουβέντα πολύ μεγάλη», λέγοντας ότι οι μισθοί θα μειωθούν στο ένα τέταρτο, ότι το ηλεκτρικό ρεύμα θα διακόπτεται γιατί η χώρα δεν θα μπορεί να εισάγει πετρέλαιο και ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι κάτω από το μηδέν». Ενώ τώρα κ. Καρατζαφέρη ξεκινά πάνω από το μηδέν; Η αποστολή σας είναι να τρομοκρατείτε τους πολίτες, έξω από την ευρωζώνη το χάος; Αλλά ξέχασα σώσατε την Ελλάδα με την ψήφιση του μνημονίου 1.

  «Χρέος όλων μας είναι να  ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση συνεργασίας. Γι αυτό κάνω έκκληση να σταματήσει ο αντιπολιτευτικός λόγος, γιατί θα αποδειχθούμε κατώτεροι των περιστάσεων, αν αποτύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Και θα είναι για όλους καταστροφή». Είπε  ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση; Η δημοκρατία τελείωσε;
  Βέβαια και οι βουλευτές, έδωσαν μεγάλη σημασία σ’αυτά που ψήφισαν, σ’αυτόν τον προϋπολογισμό που όπως μας είπαν είναι ο πιο κρίσιμος της ιστορίας και μας παραμυθιάζουν λέγοντας ότι παλεύουν για το καλό μας, αντί λοιπόν οι κύριοι βουλευτές να βρίσκονται στα έδρανα, είχαν μαζευτεί  στο εντευκτήριο της βουλής για να δουν  τον αγώνα Ολυμπιακός – Άρσεναλ!!! Τα έδρανα ήταν άδεια σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, αλλά με τον αγώνα, δεν έμεινε σχεδόν κανείς στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Τι άλλο μπορούμε να πούμε, η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο.
     Να δούμε όμως και την θέση - άποψη του Υπουργού Υγείας, την 7-12-11, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, στην επίσημη ιστοσελίδα του, γιατί την υγεία; λέτε; όχι βέβαια αυτή δεν έχει πρόβλημα, μπορεί να περιμένει, ήταν η βαρυσήμαντη!!! θέση του για τον Ολυμπιακό και τον Βαλβέρδε. Τι να πεις, μίλησα προηγουμένως για τρελλοκομείο. Με την υγεία όμως, μπορεί να ασχοληθεί ο Βαλβέρδε.

    Και το τελευταίο τρελό, εδώ η Ελλάδα χάνεται και κάτι γραφικοί, ασχολούνται και συζητάνε για την επόμενη μέρα και τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Διαγκωνίζονται ποιος θα αναλάβει αρχηγός, ποιος θα διαδεχτεί τον αποπεμφθέντα πρωθυπουργό. Εδώ δεν ξέρουμε πως θα είναι και αν υπάρχει η Ελλάδα αύριο και αυτοί ψάχνουν για καρέκλες. Ενώ ο πρώην πρωθυπουργός συζητά για την κλιματική αλλαγή στην Νότιο Αφρική!!!!!!!!! 

   Συνέλθετε κύριοι, θα φορέσουμε όλοι ζουρλομανδύαστο τέλος. Σ’ αυτούς τους πολιτικούς λοιπόν, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για την διάσωση της Ελλάδας, οι πολιτικοί που μας οδήγησαν εδώ, οι πολιτικοί που βλέπουν τη δουλειά τους αγγαρεία και το μόνο που τους νοιάζει είναι οι εκλογές, οι θέσεις, οι καρέκλες, το προσωπικό συμφέρον, χωρίς να ενδιαφέρονται για τον  Έλληνα πολίτη, αν πεθαίνει κάθε μέρα, αν δεν έχει να πληρώσει τις έκτακτες εισφορές και φόρους, αν δεν έχει να φάει, αν δεν έχει περίθαλψη, αν δεν έχει μέλλον. Θα βρουν κάτι να τον δελεάσουν πριν τις εκλογές, το 2012;

    Ο «Τιτανικός» μπορεί να έχει άλλο καπετάνιο, αλλά η πορεία του δεν άλλαξε, συνεχίζει να πλέει ακόμα προς το παγόβουνο, έτσι και αλλιώς εμείς είμαστε επιβάτες της τρίτης θέσης.