ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ DEMATI ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ...

Καινούριο ανέκδοτο, video, φωτογραφία;
Στείλτο μας στο DIMI_VASO@YAHOO.GR και θα το δεις on-line


Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Eμποδίζεται να κυκλοφορήσει το φάρμακο κατά του καρκίνου (Δείτε το Video)

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Eμποδίζεται να κυκλοφορήσει το φάρμακο κατά του καρκίνου (Δείτε το Video)

Εσύ Νεοέλληνα ναι εσύ!


Είναι άλλο να εκφράζει μία χώρα την δυσφορία της πολιτισμένα, και άλλο να ξεπέφτει σε τέτοιες μειωτικές, εμπαθείς, συμπεριφορές . Αυτό είναι που έθιξε και προσέβαλλε, και όχι το αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα.
Κανένας δεν είπε οτι δεν ειπώθηκαν αλήθειες, δεν επιτρέπεται όμως όταν υπάρχουν και χώρες που είναι σε πολύ χειρότερα χάλια, χώρες που έκαναν επίσης λαμογιές, και όταν το ευρωπαικό όνειρο τελείωσε νωρίς, να ψάχνουν και να δακτυλοδείχνουν όλοι την Ελλάδα σαν την υπαίτια όλων των πληγών του φαραώ και να φτάνουν να μας ζητάνε και τα ρέστα γιατί μαθαίνουμε αρχαία στα σχολεία. Τελεία και παύλα! Να κοιτάνε τα του οίκου τους που έχουν εκατομμύρια άνεργους, και κοντεύουν να γίνουν τουρκικό προτεκτοράτο μέσα στην ίδια σας την χώρα. Αυτή η επεξήγηση και για όσους ξενομανείς νεοέλληνες έσπευσαν να αναρωτηθούν προς τι ο "πατριωτισμός" της κοινής γνώμης απέναντι στο άσχημα δημοσιευματα του Γερμανικού Τύπου.
Όποιος δεν γουστάρει να πάει να ζήσει αλλού, να συμπεριφέρεται σαν άψογος Έλληνας μετανάστης, και όταν έρχεται εδώ να ξαναθυμάται την παλιά του συμπεριφορά. Όποιος κάτσει εδώ όμως, να είναι μάγκας και να μάθει επιτέλους να αγαπάει και να σέβεται την χώρα του, να σταματήσει να ψηφίζει σαν ηλίθιο πρόβατο, να σηκώσει το κεφάλι του και να πάψει να περιμένει σωτήρες! Ποιος θα σε σεβαστεί νεοελληνάρα όταν εσύ ο ίδιος άφησες για δεκαετίες την χώρα να σταυρωθεί με την ίδια σου την συγκατάθεση και συμμετοχή; Η μήπως δεν είσαι όντως πονηρός ; Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας έγινε πρώτα ο ίδιος ο νεοέλληνας.
Ώρα για αυτοκριτική επιτέλους, αρκετά τα έκρυβες όλα κάτω απο το χαλί! Όταν ήρθε μετά απο 30 χρόνια ο θείος μου στην Ελλάδα, το 2007 ,γνωστός γιατρός πια στην Αυστραλία , (εδώ θα έπαιρνε φακελάκια ή θα ψόφαγε της πείνας) έκλαιγε που την είδε σε αυτά τα χάλια. Έλεγε "να αγαπάτε την Ελλάδα" και δάκρυζε, και τον κοιτούσαν περίεργα λες και ήταν τρελός. Ε μα βέβαια. Πως να μην τον κοιτανε σαν να είναι τρελός; Αφου στην πραγματικότητα διαλέξαμε να μισούμε μέσα μας την πατρίδα μας, γιατί δεν έχουμε το θάρρος και την μαγκιά να μισήσουμε τους εαυτούς μας για την κόλαση που με τα χέρια μας βοηθήσαμε να φτιαχτεί.
Όχι κύριοι, δεν φταίει μόνο ο εξωτερικός εχθρός, φταίει και ο εσωτερικός και είναι ο ίδιος ο νεοέλληνας. Νεοέλληνα,άκου να δεις , την πατρίδα σου πρώτος εσύ την μείωσες, πρώτος εσύ την τσακίζεις, πρώτος εσύ την προσβάλλεις, πρώτος εσύ έστρωσες το έδαφος. Κατάλαβε το, κατανόησε το, νιώσε το. Εσύ πλακώνεσαι στα φανάρια και τσαμπουκαλεύεσαι μόνο όπου σε παίρνει και όπυ νομίζεις ότι εισαι εσύ και κανένας άλλος. Εσύ πετάς σκουπίδια, εσύ ψηφίζεις αυτούς που λες κλέφτες, εσύ γλύφεις για μια θεσούλα στο Δημόσιο, εσύ κομματικοποιείσαι και φανατίζεσαι, εσύ τα σπας για μια ομάδα, εσύ κουτσομπολεύεις και μηχανορραφείς για το πως θα καρφώσεις τον διπλανό σου αντί να κοιτάξεις την δουλειά σου. Εσύ ζεις με δόσεις και δάνεια, και φάρμακα για να βγάζεις την μέρα. Οι πολιτικοί που σε σταύρωσαν είναι ο καθρέφτης της δικής σου μούρης.
Εσύ Νεοέλληνα ναι εσύ! Μου παρέδωσες μία χώρα με καμμένη γη. Κοίμισες την γενιά μου με φραπέδες, κινητά, ipod, ξέκωλα και ανεργία, με στείρα και αδιάφορη μάθηση, διαφθορά,λάδωμα , βρωμιά και βιντεοπαιχνίδια . Την δωροδοκείς με θεσούλες και χαρτζιλίκια για να μη σε κρεμάσει για το μέλλον που έφτιαξες, μας δίδαξες πως το νούμερο ένα σπορ είναι η ρουφιανιά και η αποδοχή των πάντων αδιαμαρτύρητα. Την εκπαιδεύεις σαν την μελλοντική συνέχεια της νέας γενιάς ενός αηδιαστικού και ήδη ηττημένου υβρίδιου. Συντρίβεις κάθε αντίσταση. Στον φόβο και στον φόνο για 5 ευρώ!Στον συνεχόμενο λάδωμα για να κάνεις και τα αυτονόητα .Εσύ που άφησες τότε να καεί η πρώτη ελληνική σημαία και εσύ καθόσουν στον καναπέ και γελούσες σαν να βλέπεις κινούμενα σχέδια!μπορείς να μου πεις όμως που ήταν το αστείο να γελάσω και εγώ
O καθένας απο εμάς ας αποφασίσει με τις πράξεις του σε ποια κατηγορία ανήκει. Και μετά απορείς γιατί παρά το γεγονός οτι μέσα της η γενιά αυτή προσποιείται πως το δέχεται, σε περιφρονεί και σε βρίζει αντί να σου πει ευχαριστώ. Και αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να "επικοινωνήσεις" με τα παιδιά σου που τα έφερες σε αυτό το χάλι για να τους πεις μετά οτι "μετά την απομάκρυνση απο την κοιλιά μου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται" και "τώρα σκάσε και κολύμπα". Και όπως λέω πάντα αν εμφανιστεί κανένας βασιλιάς της ευθιξίας, για να με ζαλίζει, το παρόν άρθρο έχει σκοπό να ταρακουνήσει και να βάλει πράγματα στο τραπέζι, όχι να θίξει επιλεκτικές ευαισθησίες. Και γι αυτό ξαναθυμίζω: Αν πιστεύεις οτι δεν ανήκεις στην κατηγορία των παραπάνω, δεν έχεις και λόγο να θίγεσαι, έτσι δεν είναι??
Απάντηση:
κυριε http://www.blogger.com/mc/compose?to=georgepapadakis@windowslive ομολογώ ότι δεν περίμενα κάποιος Έλληνας να έχει τόσο αυτοκριτική για όλα αυτά που συμβαίνουν στην αγαπητή Πατρίδα μας .Με εξέπληξε το θάρρος της αναγνώρισης των λαθών της χώρας μας ΕΣΤΩ και απο ΕΝΑΝ Έλληνα γιατι οπως θα σου γραψω και παρακατω θα καταλάβεις ότι ο φοβερότερος λαός όλων είναι οι Έλληνες.
Γνωρίζει αυτός ο λαός ποιος είναι ο καλός και ποιος είναι ο κακός. Αυτό το ελάττωμα ίσως να είναι και το μοναδικό που μας συνδέει γενεαλογικά με τους Αρχαίους Έλληνες. Ξέρουν ποιος είναι ο ικανός και ποιος ο ανίκανος. Έχουν συνείδηση για το ποιος τους λέει αλήθειες και για το ποιος ψεύδεται. Επιλέγει όμως να ζει και να κυβερνάται από όλα τα αρνητικά, να δίνει αξία εν ζωή σε ότι δεν έχει αξία ούτε ως υπόσταση, αλλά να δίνει την ψήφο του (που δεν έχει ουσιαστική σημασία) σε αυτόν που τον κάνει «εθνικά» υπερήφανο.
Μεγάλος λοιπόν ο ντόρος που γίνεται για τους σημαντικότερους Έλληνες όλων των εποχών. Μεγάλη ανατριχίλα διαπερνά τα σώματα των Νεοελλήνων για την υπερπαραγωγή .
Πρώτος μέχρι αυτή την στιγμή ο Μέγας Αλέξανδρος. Ωραίος, νέος, δυνατός αλλά «φαγωμένος» εκ των έσω. Γιατί Έλληνας ήταν αυτός, Έλληνες ήταν και αυτοί που τον θανάτωσαν όταν πλέον δεν τον χρειαζόταν. Το ότι ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε από οικείο χέρι δεν το αποδεικνύει κανείς, όμως το κυνηγητό μέχρι τέλους κάθε μέλους της οικογενείας του, που θα μπορούσε να «χαλάσει» τα σχέδια κάποιων, έχει ιστορικές αποδείξεις.
Έπεται ο βιολόγος Γεώργιος Παπανικολάου που ευτυχώς το ανήσυχο πνεύμα του και τα χρήματα των γονιών του τον έστειλαν στην Γερμανία και από εκεί στην Αμερική για σπουδές και έρευνα. Περισσότερο θα λέγαμε ότι τον εμπιστεύθηκαν οι χώρες του εξωτερικού όπου έζησε, παρά η χώρα καταγωγής του. Αν παρέμενε στην Ελλάδα το πολύ-πολύ, να ζούσε και να πέθαινε ως ένας άγνωστος ιατρός του περασμένου αιώνα στην Κύμη, όπως και τόσο άλλα ταλέντα που γέννησε αυτός ο τόπος.
Συνεχίζουμε με τον... Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που πολέμησε. Για όλους τους καρεκλοκένταυρους αυτό και μόνο είναι η αιτία για καταδίκη. Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς με την στάση του Κολοκοτρώνη, τουλάχιστον αυτός πολέμησε. Και επειδή πολέμησε δικάστηκε και καταδικάστηκε από Έλληνες για το «καλό» της Ελλάδας.
Στην λίστα έχουμε και τον Ιωάννη Καποδίστρια. Ήταν δεν ήταν Έλληνας, λίγο μας ενδιαφέρει, εφόσον αποφάσισε να οργανώσει αυτό τον τόπο αντί να εκμεταλλεύεται τα προνόμια ξένων κυβερνήσεων που πραγματικά τον είχαν σε μεγάλη εκτίμηση. Αυτοί πάντως που τον δολοφόνησαν ήταν σίγουρα Έλληνες με το όνομα Μαυρομιχάληδες (στο χωριό τους έχουν και μνημείο για πάρτη τους). Για άλλη μία φορά η ιδιοτέλεια και το προσωπικό συμφέρον υπερτέρησαν του εθνικού.
Από τους νεότερους μας μένει ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο οποίος είχε μία Μεγάλη Ιδέα αλλά μεγαλύτερη από όσο μας έπρεπε, είναι η αλήθεια. Οι Έλληνες τον αγάπησαν τόσο πολύ που ο ίδιος αυτοεξορίστηκε και πέθανε μακριά από την πατρίδα που τον τιμά μετά θάνατον συνεχώς.
Και πάμε στην Αρχαία Ελλάδα, με πρώτο τον Περικλή με την γνωστή Δημοκρατία. Δικαστήρια, λασπολογία, εξευτελισμός. Είτε έκανε κάτι παράνομο είτε όχι, τουλάχιστον αυτός τόλμησε να εγκαταστήσει παγκοσμίως μία Δημοκρατία η οποία τον διέσυρε πολιτικά και παραλίγο ιστορικά.
Ο Σωκράτης ακολουθεί αλλά αυτός είχε χειρότερο τέλος από τον Περικλή. Αυτόν τον εκτέλεσαν με κινηματογραφικό τρόπο: Τον αυτοκτόνησαν για τον γνωστό λόγο. Απλά σκεφτόταν διαφορετικά.
Ο Πλάτωνας αφού είδε την εκτέλεση-αυτοκτονία του δάσκαλού του Σωκράτη, τράβηξε τον δικό του δρόμο. Όμως σε αυτόν τον δρόμο παραλίγο να πουληθεί ως σκλάβος στην Αίγινα γιατί είχε και αυτός το ελάττωμα να σκέφτεται και να μιλά.
Ο μαθητής του Πλάτωνα, Αριστοτέλης, είναι μέσα στην «Σκαϊκική 10άδα». Κατηγορήθηκε για ασέβεια και έτσι αυτοεξορίστηκε στην Χαλκίδα (για να γλιτώσει την δίκη-καταδίκη), όπου έζησε μέχρι το θάνατό του, μέσα στη μελαγχολία.
Η λίστα κλείνει με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Πώς τον έχουν κατατάξει ανάμεσα στους 10 σπουδαιότερους Έλληνες οι Νεοέλληνες, είναι απορίας άξιο. Και αυτό γιατί το όλο έργο του, τόσο κατά την πρώτη πρωθυπουργία του όσο και κατά την δεύτερη, μάλλον δεν εκτιμήθηκε τόσο από τους Έλληνες αφού από το 1981 μέχρι το 2004 (με ένα μικρό διάλειμμα στις αρχές του 90), στην κυβέρνηση ήταν το αντίπαλο στρατόπεδο των «σοσιαλιστών». Άρα το όραμα αλλά και το έργο του δε εκτιμήθηκε εμπράκτως, αφού επί 20 χρόνια την Ελλάδα την κυβερνούσε η «σοσιαλιστική» πολιτική του Παπανδρέου και όχι η φιλελεύθερη του Καραμανλή.
Μπορεί αυτές οι τηλεοπτικές εκλογές να μην είναι τίποτε το ουσιαστικό. Είναι ένα δείγμα όμως του πόσο ανώριμος λαός είμαστε από τα γεννοφάσκια μας
με εκτίμηση και πάλι συγχαρητηρια για το θάρρος σου-το είδος αυτών των Ελληνων είναι είδος προς εξαφάνιση!
καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Γέιλ