ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ DEMATI ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ...

Καινούριο ανέκδοτο, video, φωτογραφία;
Στείλτο μας στο DIMI_VASO@YAHOO.GR και θα το δεις on-line


Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σύγκρουση δύο F-16 στον αέρα – Νεκρός ο ένας πιλότος - Σοβαρά τραυματίας ο άλλος

- Εντοπίστηκε η σορός τους ενός χειριστή των F-16 που συγκρούστηκαν στον αέρα στην Κρήτη.

- Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας από τους άλλους δυο πιλότους.
- Συμμετείχαν στην πιο σκληρή εκπαιδευτική αερομαχία.
- Στις 30 Ιουλίου ελικόπτερο Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού έπεσε σκοτώνοντας τους δύο χειριστές

Νεκρός βρέθηκε, από αλιευτικό σκάφος, ο ένας από τους τρεις χειριστές των μοιραίων F-16.
Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας έχουν μεταφερθεί οι άλλοι δυο. Η κατάσταση της υγείας του ενός είναι σοβαρή, καθώς έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εσωτερική αιμοραγία και θα χειρουργηθεί. Ο δεύτερος νοσηλεύεται με κατάγματα στα πόδια.
Στη πιο σκληρή εκπαιδευτική αερομαχία, την εναέρια μάχη δύο εναντίον δύο έγινε η σύγκρουση των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Τα αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας. Ανήκαν στην 340 Μοίρα και είχαν σενάριο αποστολής την εναέρια μάχη νότια της Κρήτης. Πρόκειται για "εναέρια μονομαχία " με κανόνες ασφαλείας αυστηρούς. Τα αεροσκάφη πρέπει να πετούν μέχρι κάποιο συγκεκριμένο ύψος και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει προσέγγιση αεροσκαφών σε απόσταση μικρότερη των 1000 ποδών.
Πιθανότατα σε κάποιον από τους επίπονους για τους πιλότους και αεροσκάφη ελιγμούς, ασυνείδητα κάποιος από τους κανόνες δεν τηρήθηκε. Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα τεχνικού προβλήματος. Τα αεροσκάφη πετούν στα όρια της αντοχής τους σ´ αυτές τις πτήσεις. Τα συγκεκριμένα F-16 ήταν από τα τελευταία που αγοράσαμε το 2005 και αρχίσαμε να παραλαμβάνουμε μόλις το 2007. Κατά τη παραλαβή τους είχαν παρουσιάσει τεχνικές ατέλειες οι οποίες επιδιορθώθηκαν.
Οι δύο χειριστές πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτίναξης και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ο ένας φέρει ελαφρά τραύματα στο πόδι και ο δεύτερος τραύματα στο πρόσωπο.
Στην Κρήτη μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Υπουργός Αμύνης Ευ. Βενιζέλος

ΠΗΓΗ:
http://www.newsit.gr/